Značaj stolarije za topao prostor

Jedna od dilema kod izgradnje ili renoviranja kuće je svakako koju vrstu stolarije izabrati. Osnovna ideja koja vas vodi jeste izabrati najbolje moguće i ekonomski isplativo dugoročno rešenje.Izbor najčešće određuje cena proizvoda koja je vrlo različita.

Značaj stolarije za topao prostor
Ranije su se prozori i vrata uglavnom izrađivali od drveta koje vremenom propada i zahteva konstantnu zaštitu farbanjem, omogućava prodor toplog ili hladnog vazduha u prostorije.

Najviše se prodaje pvc i aluminijumska stolarija dok se za drvenu malo ko odlučuje. U odnosu na drvo pvc i alu stolarija imaju prednosti i neke kvalitete koje drvo nema.

Dobro je kada se stolarija sastoji od kvalitetnog profila, stakla i okova, kvalitetno je napravljena i montirana, ali najbitnije je kada je stolarija ispunila sve postavljene zahteve klijenta kao što su doprinos toplote, lep dizajn i sigurnost kuće.

PVC stolarija pruža odličnu toplotnu izolaciju i tako stvara značajnu uštedu na troškovima grejanja, pouzdano čuva kako od visokih, tako i niskih temperatura.
Održavanje praktično i ne postoji (samo brisanje vlažnom krpom) za razliku od drvene i metalne stolarije koju treba šmirglati, farbati i sl. Vrlo otporna na razne atmosferske uticaje, hladnoću, vlagu, toplotu, padavine, udare vetra i drugo.

Aluminijumsku stolariju karakteriše odlična termo i zvučna izolacija, a obzirom da je reč o prirodnom materijalu znači i da se može potpuno reciklirati. Alu stolarija je lakša od PVC-a i kao takva pogodna je za zastakljivanje većih površina. Pogodna je za korišćenje u oblastima sa visokim temperaturama i konstantnim uticajem sunčevih zraka.

Cena pvc i alu stolarije se razlikuje. Ona zavisi od dimenzija ukoliko su prozori u pitanju, a kod vrata razlika je u tome da li su ulazna, sobna ili balkonska.

Ukoliko se još uvek niste odlučili za promenu stolarije, pogledajte kako možete da učinite vaš dom toplim.

Primena zakona o stanovanju<< >>Zakon o prometu neprokretnosti

About the author : admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.